top of page

Alt du trenger å vite om Liftkurs

Oppdatert: 7. mar.


Liftkurs har blitt stadig mer populært blant de som ønsker å jobbe med løfteutstyr som lifter i bygg- og anleggsbransjen. I denne artikkelen vil vi svare på noen vanlige spørsmål knyttet til liftkurs, inkludert spørsmål som "Kan man kjøre lift uten sertifikat?" og "Hvor mye koster liftkurs?".


Kan man kjøre lift uten sertifikat?

Nei, det er ikke lov å kjøre lift uten kursbevis. Å operere en lift krever spesialisert kunnskap og opplæring for å sikre sikkerheten til både operatøren og andre personer på arbeidsplassen. Lovverket krever at alle som skal betjene en lift, enten det er en sakselift, bomlift eller annen type løfteutstyr, må ha riktig opplæring om den skal brukes i næringssammenheng.


Hvor mye koster liftkurs?

Prisen på liftkurs kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert kurstype, varighet og hvor du velger å ta kurset. Nettkurs som tilbys av oss gir deg fleksibiliteten til å lære i ditt eget tempo og på dine egne betingelser. Prisen for liftkurs varierer. Se her for pris på vårt nettbaserte litfkurs


Er det påbudt med Liftkurs?

Ja, det er påbudt med liftkurs for alle som skal betjene en lift. Dette er ikke bare et krav fra myndighetene, men også en nødvendighet for å sikre sikkerheten til alle som arbeider i nærheten av løfteutstyr. Å ta en liftkurs gir deg den nødvendige kunnskapen om sikker bruk av lifter, hvordan du unngår farlige situasjoner, og hva du skal gjøre i nødstilfeller.


Hvor lenge er Liftkurs gyldig?

Gyldigheten til et liftkurs er på livstid. Har du tatt kurset trenger du ikke å ta det igjen, så fremt du ikke skal benytte en annen klasse enn det du har.

Det er viktig å merke seg at arbeidsgivere kan ha egne retningslinjer for hvor ofte de krever at ansatte skal gjennomføre oppdateringskurs, så det er lurt å sjekke med arbeidsgiveren din for spesifikke krav.


Hvorfor velge Liftkurs på nett?

Vårt liftkurs gir deg muligheten til å tilegne deg viktig kompetanse på en praktisk måte, og det er en investering i din egen sikkerhet og karriere. Det er lovbestemt at du må ha riktig opplæring for å operere en lift, og dette er ikke bare for din egen sikkerhet, men også for sikkerheten til de rundt deg på arbeidsplassen.

Vi tilbyr liftkurs som er nøye utformet for å etterleve norske regler og standarder. Du kan finne mer informasjon om vårt liftkurs på vår nettside.

Comments


bottom of page