top of page

Stillaskurs: Når Er Det Nødvendig?

Oppdatert: 12. mar.


Å jobbe i bygg- og anleggsbransjen krever grundig opplæring og forståelse av sikkerhetsprotokoller. Et av de viktigste kursene som enhver profesjonell i bransjen bør vurdere, er stillaskurs eller stillaskurs på nett. Dette kurset gir ikke bare nødvendig kunnskap, men det er også et avgjørende skritt for å sikre en trygg arbeidsplass.


Hvorfor Stillaskurs?

Stillas utgjør en integrert del av mange byggeprosjekter, og feil bruk kan føre til alvorlige ulykker. Stillaskurs gir en grundig gjennomgang av riktig montering, demontering, og bruk av stillaser. Dette er spesielt viktig for å minimere risikoen for fallulykker, som dessverre er en av de vanligste årsakene til skader i bransjen.


Lovpålagt opplæring

I Norge er det lovpålagt at personer som jobber med stillas skal ha relevant opplæring. Dette gjelder både de som monterer stillas (stillasmontører) og de som bruker det (brukere av stillas). Stillaskurs er derfor ikke bare en anbefaling, men en nødvendighet for å overholde loven.


Stillaskurs på nett - En praktisk tilnærming

For de travle fagfolkene i bygg- og anleggsbransjen kan det være utfordrende å finne tid til tradisjonelle kurs. Her kommer fordelen med stillaskurs på nett inn i bildet. Disse kursene gir deg fleksibiliteten til å lære i ditt eget tempo og fra hvor som helst. Det er en ideell løsning for de som ønsker å oppgradere sine ferdigheter uten å forstyrre arbeidsplanen.


Når du ser etter stillaskurs på nett, er det viktig å finne et kurs som er grundig, etterlever norske regler, og gir et pålitelig kursbevis. GTM Kompetanse er en ledende aktør innen nettkurs for bygg- og anleggsbransjen, og vårt stillaskurs på nett er nøye utformet for å sikre en trygg og effektiv læringsopplevelse.


Veldig viktig å tenke på

Stillaskurs er ikke bare et krav, det er en investering i sikkerhet og kompetanse. Enten du er en erfaren stillasmontør eller en nykommer i bransjen, er det viktig å prioritere opplæring for å skape en trygg arbeidsplass og for å oppfylle lovens krav.

Hold utkikk etter neste del av denne serien, der vi vil utforske flere aspekter ved sikkerhet og opplæring i bygg- og anleggsbransjen.

Comments


bottom of page