top of page

Praktisk opplæring

Nettkurs

  • Liftkurs (personløfterkurs)

    • Praktisk opplæring i bruk og sikkerhet, alternativt dokumentasjon fra arbeidsgiver om at opplæringskandidaten har allerede minst 50 timer praksis med lift.

  • Varme arbeider

    • Fra 01.02.2024 skal instruktøren for praktisk slokkeøvelse være en godkjent instruktør i Varme arbeider ordningen eller ansatt i brannvesen med kompetanse på gjennomføring av praktisk slokkeøvelse.

    • Dokumentasjon på gjennomført slokkeøvelse må være innsendt senest tre (3) måneder etter fullført kurs. Vennligst merk at telefonnummeret ditt er obligatorisk for å motta en varme arbeider sertifisering. Derfor ber vi deg om å gi et gyldig telefonnummer når du registrerer deg på varme arbeider kurs hos oss.​

 

Du får tilgang til alle dokumentene som skal fylles ut når du starter nettkurset.

 

Gjennomføring av nettkurs

Nettkurset dekker den teoretiske delen av opplæringen. Kursdeltakeren er selv ansvarlig for å finne, gjennomføre og dokumentere den praktiske opplæringen. Den praktisk opplæringen skal gis av person med minst tilsvarende kompetanse.

 

Skal du for eksempel ta Stillaskurs på nett, Stillaskurs 2-9 meter, må personen som gir opplæring ha bestått minst tilsvarende kurs. Personen som gir opplæring og daglig leder skal signere på praksisdokumentet. 

Krav til opplæringen

Den praktiske opplæringen skal gjøre kursdeltakeren i stand til å utøve sine arbeidsoppgaver trygt. Brukeren skal motta full opplæring i trygg og riktig bruk av utstyret, med særlig fokus på korrekt bruk i henhold til brukermanual, samt gjennomgang av eventuelle verneinnretninger. Enkelte av kursene har veiledende sjekklister. 

Husk:

Arbeidsgiver skal alltid sørge for utstyrsspesifikk opplæring, i tillegg til de generelle kravene om teoretisk og praktisk opplæring i bruk av arbeidsutstyr.  Det vil si at nytt utstyr kan innebære krav til ny gjennomgang av sikker bruk. Slik opplæring bør dokumenteres i bedriftens HMS-system.

kundeservice_1.jpg

Har du spørsmål om den praktiske opplæringen?

Vi hjelper deg gjerne! Legg igjen ditt navn og telefon nummer så vil en av våre rådgivere ta kontakt med deg snarest.

Takk for din henvendelse! Vi tar kontakt innen kort tid.

bottom of page